Deetron's nieuwste video krijgt première via MTV


De muziek van Deetron omschrijven aan een nieuwe luisteraar is geen gemakkelijke opgave. Hoewel er een heel herkenbare sound aan de basis van zijn muziek ligt, is het toch het veelzijdige karakter van zijn werk dat Deetron typeert als artiest.

Hij is ook lang niet meer aan zijn proefstuk toe. Op zijn tweede album 'Music Over Matter', dat is verschenen op het legendarische Belgische technolabel Music Man (onderdeel van N.E.W.S., met releases van oa. Petar Dundov, Robert Hood & Marcel Dettmann) laat Deetron vooral het vocale element naar de voorgrond treden en laat hij zien dat er toch geen echt substituut is voor inhoud en talent. Op dit album werkte hij samen met onder anderen Seth Troxler, Hercules & Love Affair, Ben Westbeech, Fritz Kalkbrenner, Justin Chapman, George Maple en de Belgische Delv!s.

Voor het nummer Rhythm deed Deetron beroep op de vocalen van niemand minder dan Ben Westbeech, binnen de house-scene en ver daarbuiten een zeer gerespecteerd vocalist, die trouwens ook eigen producties maakt onder het pseudoniem Breach.

De video, die draait om verschillende (hart-)ritmes, werd gemaakt door gevierd Belgisch regisseur Charles De Meyer. De verschillende animaties in de video kwamen tot stand door verschillende artiesten te laten werken rond hetzelfde thema (een kloppend hart), wat heel uiteenlopende en verrassende resultaten geeft. De première was voor MTV Iggy (MTV's platform voor 'the future of music').

Het album, dat intussen enkele weken beschikbaar is, werd laaiend enthousiast onthaald. Er waren lovende reviews op onder andere Resident Advisor, Tsugi, Trax, XLR8R, Vice, Mixmag, Groove, Pitchfork en Deetron kreeg zelfs een plek op de cover van het gerenommeerde DJ Mag.

Wie Deetron graag eens aan het werk ziet in ons land kan terecht op 28 December voor SILO (Wild Gallery, Brussel).